Ellen DeGeneres is getrouwd met de Australische actrice Portia de Rossi. Hun huwelijk wordt echter niet erkend in het moederland van Portia. Dus roept Ellen iedereen op om vóór te stemmen wanneer de Australiërs daar de mogelijkheid toe krijgen.

Ellen is niet de enige die zich uitspreekt voor het huwelijk in Australië. Miley Cyrus (op de foto in een regenboog-outfit), die is verloofd met de Australische acteur Liam Hemsworth, omschrijft zijn vaderland als een van de mooiste landen ter wereld met de meest vrije geesten die er op de wereld rondlopen. Ze schrijft: ‘Iedereen verdient het om lief te hebben en te trouwen wie ze willen.’ Miley gaat zelfs zover dat ze zichzelf Australische wil noemen als de wet is aangepast.

Ook Liam Hemsworth doet een duit in het zakje. Hij roept iedereen mee te doen met de stemming, die weliswaar vrijblijvend is maar waarmee Australiërs kunnen laten zien hoe ze staan tegenover de openstelling van het huwelijk.

Anderen die zich uiten op Twitter zijn actrice Margot Robbie en dj/producer Flume.

Iemand die per ongeluk betrokken is geraakt bij een anti-homocampagne in Australië, is de zangeres Meghan Trainor. Haar gezicht wordt ongevraagd gebruikt door mensen die campagne zijn gestart om de openstelling van het huwelijk te voorkomen. Onder haar gezicht staat te lezen: ‘My vote is no. You need to let it go.’ Intussen heeft de zangeres zich hiervan gedistantieerd.

Tot slot doet MTV Australia ook mee. Ze gaan twaalf uur lang op zwart en zenden een boodschap uit om jongeren ervan te overtuigen dat hun voor-stem belangrijk is. Ze volgen daarmee een groot aantal andere mediakanalen en websites, zoals je hier kunt lezen.

Vandaag is de laatste dag dat Australiërs zich kunnen registreren om hun stem uit te brengen voor of tegen het aanpassen van de wetgeving omtrent het huwelijk.