Toen Jace Anderson twintig jaar was, studeerd hij aan de universiteit van Nebraska. In zijn vrije tijd deed hij veel aan sport. Zo was hij onder andere lid van het footballteam. Hij wist dat hij gay was, maar had het daar liever nog niet over.

Toen hij tijdens een feestje werd benaderd door drie meisjes van het atletiekteam van de universiteit, vroegen ze hem op de man af of hij homo was. Daar had hij moeite mee, nooit eerder was hij en plein publique zo intiem bevraagd. Dus besloot hij het stil te houden.

Na een paar weken stond Jace op een balkon uit te rusten, toen hij plotseling werd omringd door ‘drie gigantische footballspelers’, zoals hij het zelf omschrijft. Ook zij vroegen Jace of hij soms homo was.

Jace, nerveus omdat hij zich geïntimideerd voelde, besloot open kaart te spelen. Hij vreesde het ergste, maar dat bleek helemaal nergens voor nodig. Een van de jongens zei: ‘We willen je laten weten dat het geweldig is dat je ervoor uitkomt en dat je het niet ontkent. Je ziet niet vaak dat atleten zich zo open durven op te stellen. Dus daarom is dat geweldig!’

Vervolgens kreeg hij een omhelzing van alle drie de voetballers. Jace, over deze ontmoeting: ‘Ik had nooit verwacht dat juist deze jongens mij zo welkom zouden laten voelen.’

Jace maakte er een blog over. Die kun je hier bekijken:

Bron: GayStarNews