Het nieuws lijkt uit een ander werelddeel te komen, maar niets is minder waar. Het Franse bedrijf fireworld.fr beschrijft in een artikel hoe ouders achter de geaardheid van hun kinderen kunnen komen door zogenoemde 'spyware' te installeren op hun computer. Die software checkt, zonder weten van de gebruiker, de zoekgeschiedenis en laat wachtwoorden zien. 

Vooroordelen
Alle vooroordelen over homo's die je kunt bedenken waren terug te vinden in het artikel. Houdt je zoon van diva-zangeressen? Check. Gedraagt hij zich vrouwelijk? Check. Heeft hij geen interesse in voetbal, maar wel een piercing in zijn rechteroor? Check en check. 

Bij het artikel staat beschreven dat je geen grootouder wordt en nooit de vreugde zal kennen van het hebben van kleinkinderen. Als flinterdunnen pleister op de gapende wond wordt wel geschreven dat het egoïstisch over kan komen, maar dat als je zoon homo is, hij daar zelf niets aan kan doen. Tot slot staat ook nog in het artikel dat een gay zoon best normaal kan zijn, 'zolang diegene maar geen jurken gaat dragen of lipstick opdoet'. 

Excuses
Nadat er de nodige ophef ontstond rondom het artikel, werd het meteen van de website gehaald. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het om een foutje. Het artikel was niet bedoeld voor een groot publiek, het was alleen gemaakt om zoekopdrachten in Google te optimaliseren. Daarnaast zou het geschreven zijn door een externe medewerker, met wie contact wordt opgenomen. 

Bron: BBC.com