Taylor Swift brengt binnenkort haar nieuwe album uit en dat gaat gepaard met de nodige publiciteit. Zo gingen haar Facebook- en Twitter-account op zwart (aandacht!) en bracht ze gisteren haar nieuwe single uit, getiteld ‘Look What You Made Me Do’.

Sommigen zien er allerlei dubbele bodems in (met verwijzingen naar Kanye West en misschien ook wel naar haar ‘feud’ met Katy Perry), maar wij houden het hier even lekker oppervlakkig. Want wat schetst onze vrolijke verbazing: Taylor heeft een sample gebruikt van Right Said Fred!

Luister zelf:

Right Said Fred! Daar hebben we al geen eeuwigheden meer wat van gehoord. En dat terwijl ze heel even hit na hit scoorden. Het begon allemaal met de track die Taylor Swift subtiel in haar nieuwe single heeft verweven, I'm Too Sexy.

De broers Richard en Fred Fairbrass waren inderdaad fakking sexy. Ze waren begin dertig toen hun wereldfaam begon, leken als twee druppels water op elkaar en gingen zo te zien naar dezelfde sportschool. Ze vormden Right Said Fred samen met gitarist Rob Manzoli, die wat minder met zijn uiterlijk bezig was.

Vijftien jaar later deden Ries en Fred hun act nog eens dunnetjes over, met een 2007-versie van hun hit. Zie hier hoe ze hun 'tush' nogmaals shaketen op de catwalk:

Na Too Sexy scoorden ze een nog grotere hit met Don't Talk, Just Kiss. Het was een ode aan de tongzoen die muzikaal gezien aan flarden werd getrokken door Jocelyn Brown, de zangeres die destijds menig househit opleukte met haar scheurende vocalen:

Hoor Jocyelyn hier maar eens tekeer gaan op Raúl Orellana's Gypsy Rhythm:

En op Take Me Up van de Sonic Surfers:

Of deze: Can't Stop the Rhythm van Masters of Work:

Right Said Fred gooide het intussen over een andere boeg. Op Deeply Dippy kreunt en croont Richard dat het een lieve lust is...

Op deze fraaie cover van Lovin' Spoonful ging er nóg een tandje bij, qua zwoelheid:

Daarna hield het internationale succes van Right Said Fred alweer op. In 2001 scoorden ze nog een toptienhit in Duitsland en Oostenrijk met You're My Mate. Wat een heerlijke spierbundels waren het ook hè???

Inmiddels is het 2017 en Right Said Fred deed eerder dit jaar een poging tot een comeback, 25 jaar na I'm Too Sexy. Hun laatste single heet Sweet Treats, en dat ziet er zo uit:

Vooruit, nog even terug naar de good old days. Dit is A Love For All Seasons, uit 1992:

Tot besluit het lied van Taylor Swift, aan wie we dit allemaal hebben te danken: