Een aantal transsoldaten liepen gisteravond over de rode loper van de VMA's. Ze waren uitgenodigd als reactie op het besluit van president Trump om transgender soldaten voortaan te weren uit het Amerikaanse leger. Ook de dochter van Michael Jackson maakte een statement. Op het podium zei ze dat geweld, haat en discriminatie niet getolereerd moeten worden. Het was een reactie op de extreemrechtse rellen in Charlottesville.

De prijzen
Maar er was ook muziek. Dit jaar geen Moon Man, maar de prijs kreeg de genderneutrale naam Moon Person. Ed Sheeran werd bekroond tot artiest van het jaar. Khalid werd beste nieuwkomer en Taylor Swift kreeg samen met Zayn Malik de prijs voor beste duet. De Michael Jackson Video Vanguard Award ging dit jaar naar P!nk. 

Check hier de complete lijst met winnaars.

Tijd voor optredens! Allereerst een grote medley van oeuvre-winnaar P!nk. Ze zong maar liefst acht nummers, waaronder haar nieuwe single What About Us. 

Een hilarisch momentje uit de hand van Fifth Harmony. Camila Cabello verliet onlangs de groep met een hoop kabaal. Dat heeft ze geweten: gisteravond werd ze zo het podium afgegooid. Ouch!

DNCE deelde het podium met Rod Stewart.

En Miley Cyrus (dit keer met kleren) had een aantal heel erg fijne dansers.

Natuurlijk hebben de sterren ook hun best gedaan op de rode loper. Een overzichtje!

James Arthur in Dolce & Gabbana.

Khalid met zijn allereerste award.

En Joe Jonas showde zijn nieuwe look.

Coverbeeld: MTV