'Hier kunnen gelovigen elkaar ontmoeten en hun geloof in de Bijbel delen, zonder het gevaar te lopen dat wij op onze visie worden aangesproken', aldus Rich Penkoski, een van de oprichters, over de nieuwe website. Het platform werkt in grote lijnen hetzelfde als Facebook. Volgens Penkoski hebben ze de site in minder dan 2 maanden uit de grond gestampt en wordt volledig gerund en vormgegeven door christenen. 

Homo's zijn ook welkom
Die 'eigen visie' hield onder andere in dat Jezus mannen zou kunnen genezen van hun homoseksualiteit. Om die opvatting en een reeks andere homofobe opmerkingen, werden de voorgangers die nu met dit alternatief komen geblokkeerd op Facebook. SocialCross heeft drie weken na de lancering inmiddels ruim 2300 leden. 

Volgens Penkoski zijn LHBT's overigens meer dan welkom om zich aan te melden en deel te nemen aan de discussie. 'Zo lang ze maar niet hun onzin door onze strot proberen te duwen.'

Warriors for Christ
Penkoski en zijn Facebookpagina 'Warriors for Christ' deden eerder dit jaar stof opwaaien toen zij claimden iedereen te blokkeren die op hun pagina een regenboogvlagemoji zou delen.

Bron: Reformatorisch Dagblad / Christian Post