Stephen Port zit een levenslange gevangenisstraf uit. Twee jaar geleden zat hij als chef-kok nog in de Britse versie van Masterchef. Rond die tijd (van 2012 tot 2016) heeft hij zeker vier mannen van het leven beroofd. Hij lokte de mannen via Grindr naar zijn huis en beloofde ze veel geld in ruil voor seksuele handelingen. In werkelijkheid drogeerde Port de slachtoffers met GHB om ze vervolgens te verkrachten en vermoorden. 

Meer slachtoffers
Op dit moment loopt er nog een politieonderzoek naar 58 andere raadselachtige sterfgevallen tussen 2012 en 2016. Het gaat allemaal over mannen die zijn overleden aan een overdosis GHB. Als het waar is dat Port hier iets mee te maken heeft, zal het over een van de grootste seriemoorden in de geschiedenis gaan. 

Nalatigheid
Tijdens het onderzoek naar de moorden is er veel misgegaan. Zeventien rechercheurs werden er volgens de BBC beschuldigd van nalatigheid en wangedrag tijdens het onderzoek naar de moorden. Er zou te langzaam een verband zijn getrokken tussen de vier overleden jongens. Een excuusbrief werd later naar de getroffen families gestuurd. 

The Barking Murders
Stephen Port is vorig jaar door de Britse rechtbank tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld zonder vervroegde kans op vrijlating. Nu komt BBC One met een serie over The Grindr Killer. The Barking Murders gaat over de families van de vier slachtoffers. Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is. 

Bron: BBC