Colin Jackson vertelde in de Zweedse documentaire Rainbow Heroes dat hij homoseksueel is. Zijn ouders en vrienden wisten het al eerder, maar zelf zegt hij dat hij het eerder niet publiekelijk bekend wilde maken, omdat het anders 'gehyped' zou worden.

Geruchten
In 2006 werd de oud-sporter al geout in een roddelmagazine. Een oude geliefde van Colin had zijn verhaal bekendgemaakt. In de media ontkende hij de geruchten destijds – wel vertelde hij het toen aan zijn ouders, laat hij in Rainbow Heroes weten. 'Ik wachtte op mijn ouders in de keuken. Ik durfde ze niet eens aan te kijken. Ze vroegen of het waar was en ik zei dat ik inderdaad homo ben. Hun reactie? Ze vroegen waarom mensen er zo naar over schreven. Toen wist ik dat ik de beste ouders had.'

Wereldkampioen
Colin Jackson behoorde van 1987 tot het begin van de 21ste eeuw tot de beste atleten ter wereld. Hij werd vier keer achter elkaar Europees kampioen en tweemaal wereldkampioen op de 110 meter horden. Tijdens de Olympische Spelen in Seoul bemachtigde hij een zilveren medaille.

Bron: Independent