Op de officiële huwelijksdocumenten worden partners nog altijd aangemerkt als man en vrouw. En dat is pijnlijk voor de koppels die eindelijk, na heel lang wachten, met elkaar in het huwelijksbootje mogen stappen.

Fouten in het trouwboekje
Het lijkt op het eerste gezicht te gaan om een kleine fout, maar een oplossing blijkt veel ingewikkelder dan gedacht. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een oplossing, maar die laat mogelijk tot uiterlijk 1 november 2018 op zich wachten omdat formulieren in heel Duitsland aangepast moeten worden. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen wel gewoon trouwen vanaf 1 oktober, zij het met fouten in het trouwboekje. 

Trouwen in Duitsland
In juni stemden 393 Duitse parlementsleden vóór openstelling van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Het onderwerp raakte opnieuw op de agenda door een uitspraak van Bondskanselier Merkel tijdens een debat, georganiseerd door een vrouwenblad. Toen de Duitse Ulli Köppe daar vroeg wanneer hij met zijn partner in het huwelijksbootje mocht stappen, zei Merkel dat ze vindt dat de politici in haar partij vanuit hun eigen overtuiging moeten stemmen. Vervolgens dwong coalitiepartner SPD een stemming af, die resulteerde in de openstelling van het huwelijk.

Bron: