Troye Sivan is geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn ouders, broers en zus naar Australië. Hij maakte zijn debuut als acteur in de musical Oliver Twist, maar ontpopte zich daarna als singer-songwriter.

Het acteren bleef trekken, want Troye was te zien in X-Men Origins: Wolverine en de Australische actiefilmserie Spud. Daar komt nu een drama bij in de vorm van Boy Erased, een film van Joel Edgerton over een jongen die een beruchte conversietherapie moet ondergaan.

In Boy Erased spelen Nicole Kidman en Russell Crowe een conservatief stel ouders die een vooraanstaande rol vervullen in de baptistengemeente. Als die erachter komen dat hun zoon, Troye Sivan dus, op jongens valt, dwingen ze hem een therapie te ondergaan om hem daar vanaf te helpen.

‘Deze film is heel belangrijk en ik ben vereerd dat ik er deel van uit mag maken”, schreef Troye op Twitter.

Boy Erased is gebaseerd op de memoires van de Amerikaanse schrijver Garrard Conley, die 19 jaar was toen ze hem voor de keus stelden: in therapie gaan of onterfd worden. In het boek beschrijft Conley zijn ervaringen met het Love in Action-programma, dat jongens van hun homoseksualiteit probeert af te brengen.

Bron: Sydney Morning Herald