De titel van de leadsingle is ook al bekend: Too Good at Goodbyes. Sam Smith heeft via Instagram lagen weten dat zijn nieuwe album er ‘zeer binnenkort’ zal zijn.

Zijn debuutalbum bracht twee enorme hits voort, namelijk Stay With Me en I’m Not The Only One. Een jaar later nam hij Writing’s On The Wall op voor de James Bond-film Spectre, waarvoor hij een Oscar in de wacht sleepte.

In juni dit jaar postte Sam Smith de eerste foto’s vanuit een opnamestudio, wat erop wees dat hij druk aan het werk was met nieuwe materiaal.

Interview in Winq
In het komende nummer van Winq lees je een interview met Sam Smith, afgenomen door niemand minder dan Elton John. Sam vertelt aan de muziekveteraan dat hij veel nummers van zijn nieuwe album tijdens zijn toernee heeft geschreven, gewoon in de kleedkamer.

‘Eind 2015 schreef ik het eerste nummer, met de titel Him. Toen was ik in Sydney. Maar ik ging pas echt werken aan nieuwe tracks in mei 2017. Het album heb ik in drie weken opgenomen, met een analoge tape. Ik heb in die  drie weken heel intens gezongen: ik stond in een grote studioruimte met om me heen mijn band. Het was alsof we alles live aan het opnemen waren.’

Elton John is alvast enthousiast: ‘Dit is een van die albums waarmee íedereen bevriend raakt.’

Het eindresultaat staat gepland voor deze maand. Het complete interview van Elton John met Sam Smith lees je in het nieuwe nummer van Winq, dat verschijnt in de laatste week van september.