Op de eerste dag van de meteorologische lente blikken we terug op een lange zwoele zomer (ja, echt. Tussen de buien door was het heus wel warm en zwoel!). Hieronder presenteren we je de heetste zomerhits, met als guilty pleasure die vreselijke oorworm van Luis Fonsi, de Shakira-track die helaas geen echte hit wilde worden, en alles daar tussenin. Hier zijn ze:

Luis Fonsi staat al maanden wereldwijd hoog in de hitlijsten met zijn onontkoombare Despacito. De hit die je wist dat je er niet onderuit zo komen, zoiets. Met meeuwen, een branding, een tokkelende gitaar en een hoop romantiek, met ook nog een cameo van it-boy Justin Bieber. Wat wil je nog meer...?

Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar de grootste gemene deler van de gemiddelde Top 40-hit is het genadeloos repeteren van een gesampled rotdeuntje. Mi Gente doet het met een soort balkende ezel, die het hele nummer lang door het liedje heen loopt te klieren. Het werd een dikke hit, het is zomer, dus wat maakt het uit.

Nog zo'n zomerkneiter is het reggae-light-deuntje van Calvin Harris, met hulp van Pharrell Williams (en zijn eeuwig terugkerende songtekst "Nothing lasts forever", let daar maar eens op), Big Sean en een klein beetje Katy Perry, die alleen het refreintje kwam inzingen. Hier voor de verandering de tweede video, die nog lower budget aanvoelt dan het origineel

Josh Cumbee (mooie naam, we hebben er meteen een levendige voorstelling bij), zingt lekker loom op dit midtempo danceliedje van Armin van Buuren. Het heftige raven is een beetje voorbij, gewoon je grote teen op en neer in een hangmat is helemaal 2017.

Is het hem echt, que si of que no? Jawel hoor, het is Jody Bernal all over again. Ooit scoorde hij de langstgenoteerde zomerhit aller tijden met Que Si, Que No. Op deze cover van La Colegiala vervult hij met verve een gastrol. En jeetje, wat is-ie lekker opgedroogd.

Dit had natuurlijk een megahit moeten worden. Zomerkoningin Shakira tapt uit haar meest zonnige vaatje (zoals we van haar gewend zijn) en dit aanstekelijke Me Enamoré had alles in zich om uit te groeien tot dé hit van zomer 2017. Dus bij deze alsnog alle lof voor Shak!