Thomas Gilliford was een van de kandidaten van The Great British Bake-Off in 2016. Toen hij las dat het Pentagon serieus overweegt om de plannen van Donald Trump in te voeren om transgenders uit het leger te weren, bedacht hij zich geen moment.

Gilliford bakte een taart die hij de naam Soldier’s Sponge meegaf. Het is een joekel van een cake, die is opgesierd met de kleuren blauw, roze en wit, de kleuren van de Transgender Pride-vlag. Bovenop de taart prijkt het symbool voor transgenders.

De jonge bakker heeft zijn recept vrijgegeven op internet en moedigt iedereen aan zijn taart te bakken en te verkopen, om de opbrengst vervolgens te doneren aan de American Civil Liberties Union – een organisatie die een rechtszaak voorbereidt tegen de ban op transgenders.

Volgens Gilliford moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen in de aanval op transgenders die niets anders willen dan hun land dienen. De ACLU stelt in zijn aanklacht tegen Trump & co. dat de rechten van transgenders worden geschonden door ze hun werk te ontnemen. Bovendien is het weren van transgenders discriminerend op grond van gelijkheid en sekse.

Het recept van de Soldier’s Sponge vind je hier.

Vind je bakken maar geklieder, dan kun je ook rechtstreeks geld doneren aan de American Civil Liberties Union.

Bron: PinkNews