Al jarenlang deden geruchten de ronde over een nieuw seizoen van Will & Grace. Begin dit jaar bevestigde Amerikaanse tv-zender NBC de comeback van de serie, die maar liefst 16 Emmy's in de wacht sleepte tussen 1998 en 2006. 'We zijn verheugd dat een van de leukste en meest bepalende comedyseries uit de NBC-geschiedenis terugkeert. Deze baanbrekende serie voor homorechten en politieke bewustwording, vermomd als hogesnelheidstrein van geestige popcultuur, keert terug naar de zender waar die thuishoort.'

16 afleveringen
Meer dan 10 jaar na de laatste aflevering van de populaire sitcom, kruipen Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally en Sean Hayes opnieuw in de rollen van Will, Grace, Jack en Karen. Het nieuwe seizoen van de serie gaat maar liefst 16 afleveringen tellen. Een volgend seizoen van 13 afleveringen is ook al aangekondigd.

Bekende gezichten
Bedenkers Max Mutchnick en David Kohan zijn opnieuw verantwoordelijk voor de teksten en de productie, maar ook James Burrows, regisseur van de oude seizoenen van de serie, doet weer mee als regisseur en uitvoerend producent. Niet alle bekenden keren terug. Zo is Debbie Reynolds, die de moeder van Grace speelde, inmiddels overleden.

#VoteHoney
Eerder kwam het viertal al bijeen voor een wel heel bijzonder verkiezingsspotje, waarmee ze het Amerikaanse publiek aanspoorde om naar de stembussen te gaan (en op Hillary te stemmen). Bij de verschijning hiervan riep acteur Eric McCormack (Will) nog dat er echt geen vervolg zou komen op de serie.