Wie Rami Malek in actie heeft gezien in Mr. Robot, zag een schuchtere nerd die diep weggedoken in zijn hoodie codes kraakte ten behoeve van een hoger plan. Hoe anders is zijn rol als de potige, flamboyante Freddie Mercury.

Malek is te zien in Bohemian Rhapsody, zoals de film gaat heten. In de film – geregisseerd door Bryan Singer – staat het leven van Freddie Mercury centraal van pakweg 1970 tot en met 1985, het jaar waarin Queen furore maakte met een indrukwekkend optreden tijdens Live Aid.

Bryan Singer kreeg veel kritiek op zijn filmplannen toen bleek dat de film een cruciale periode uit het leven van Freddie Mercury buiten beschouwing zou laten, namelijk zijn laatste jaren. De Queen-zanger overleed in 1991 aan de gevolgen van aids. De zanger zou dinsdag 5 september 71 jaar zijn geworden...

Vieren
Singer zegt nu: ‘De film gaat niet alleen over de donkere kanten uit het leven van Freddie, maar we zullen daar zeker aan refereren. Maar Bohemian Rhapsody gaat vooral over samenwerking. We vieren het leven van Freddie.’

Rami Malek vertelt dat hij momenteel in de Abbey Road Studio’s is, waar The Beatles enkele albums hebben opgenomen. Of dit ook betekent of Rami ook als zanger is te horen in de film, laat hij in het midden.

Wel is bekend dat Ben Hardy de rol van drummer Roger Taylor op zich neemt. Joe Mazzello speelt bassist John Deacon en Brain May, de leadgitarist, zal worden gespeeld door Gwilym Lee.

Adam Lambert
Intussen treedt de echte queen ook nog steeds op. Brian May en Roger Taylor zijn nog altijd van de partij, de vocalen worden verzorgd door Paul Rodgers en Adam Lambert.

Het duurt overigens nog even voor Bohemian Rhapsody verschijnt. Een Amerikaanse releasedate is voorlopig vastgesteld op 25 december 2018.