Het is een kleine verrassing welke zender er met de uitzendrechten van Will & Grace vandoor is gegaan. Niet RTL5, dat de oorspronkelijke serie uitzond, of Fox, dat de serie regelmatig herhaalt, maar TLC gaat het negende seizoen van Will & Grace uitzenden. Op 3 oktober is het zover, op prime time: elke dinsdag om 20.30 uur zullen de avonturen van Will, Grace, Jack en Karen te zien zijn.

Will & Grace zal niet de draad oppikken waar de serie in 2006 is geëindigd. In de slotaflevering van seizoen acht was te zien dat zowel Will als Grace een kindje kregen, een gegeven dat ze voor het nieuwe seizoen links laten liggen omdat dit de verhaallijnen niet ten goede zou komen.

In de VS is reikhalzend naar de serie uitgekeken. De belangstelling is zo groot dat tv-zender NBC nu al een tiende seizoen heeft besteld.

In de serie speelde actrice Debbie Reynolds de uitbundige, alom aanwezige moeder van Grace Adler. Zij is eind vorig jaar overleden. Debra Messing, die Grace speelt, liet in een interview weten dat er in de nieuwe serie wordt stilgestaan bij haar dood.

Vorige week al lieten we je een trailer zien van het nieuwe seizoen. Hierbij nogmaals de beelden: