Luister nu: zo klinkt de eerste postume single van George Michael

Na een statement van zijn twee zussen dat ze voor zijn muzikale nalatenschap blijven zorgen, is er nieuwe muziek van George Michael online geplaatst. Het gaat om de nieuwe versie van het nummer 'Fantasy'. De komende maanden worden er meer nummers uitgebracht.
Luister nu: zo klinkt de eerste postume single van George Michael
Gepubliceerd: 7 september 2017 12:00

Melanie en Yioda, de twee zussen van George Michael, schrijven op zijn website dat ze voor zijn muzikale nalatenschap blijven zorgen en dat willen delen met zijn fans. George zou dat zo ook zelf hebben gewild. Het eerste nummer Fantasy is vandaag uitgebracht. Muzikant Nile Rodgers heeft het nummer in een nieuw jasje gestoken. 

Het funky klinkende uptempo-nummer Fantasy stond in een ouder jasje al eens op de b-kant van de Amerikaanse versie van George Michaels solohit Freedom, uit 1990. De nieuwe versie is een bewerking van Nile Rodgers, die in het verleden vaker heeft samengewerkt met George Michael.

De laatste keer dat Nile Rodgers in de hitlijsten stond was samen met Daft Punk en Pharrell Williams, met het eveneens funkende Get Lucky. Ook werkte hij mee aan de bewerking van I Want Your Love, een oude hit van zijn band Chic. In de nieuwe bewerking zong Lady Gaga het, speciaal voor een modeshow van Tom Ford.

Ook Naughty Boy heeft meegewerkt aan het nieuwe materiaal. 'George heeft mij gevraagd samen met hem te werken aan het nieuwe nummer', vertelde de producer aan The Mirror. 

Hitalbum
Op 20 oktober komt het album Listen Without Prejudice / MTV Unplugged uit. Daarop staan zijn grootste hits, maar ook live versies en een aantal remixen van zijn nummers

You have been loved
George Michael overleed eind vorig jaar op 53-jarige leeftijd. Hij verkocht meer dan 120 miljoen albums en stond in Engeland en Amerika maar liefst 24 keer op nummer 1.

Ginger's eerbetoon
Vorige maand kwam Geri Halliwell met een eerbetoon voor haar goede vriend George Michael. 'Ik wist niet wat ik moest doen met al mijn rouw. Als je verdriet hebt, wil je dat met iemand delen. George had zo'n impact op mijn leven', vertelde de zangeres. De opbrengsten van het emotionele nummer Angels in Chains gaan naar de Childline Foundation.