Uiteraard heeft iedereen zo z’n voorkeuren. De een valt op oudere mannen, de ander trekt een vies gezicht bij het kleinste beetje lichaamshaar, weer een ander heeft een zwak voor donkere mannen of juist redheads. Het is ook helemaal niet gek dat je je daarom richt op het type waarop je valt. Maar dat kan natuurlijk een stuk subtieler dan het riedeltje hierboven in je profiel te zetten.

Het zijn ook telkens dezelfde groepen mensen die het voor de kiezen krijgen op dating-apps. De discussie over ‘No Asians’ wordt al jaren overal offline en online besproken. Ook body shaming en het geven van negatieve reacties van jongens die ‘niet mannelijk genoeg’ zijn, komen regelmatig aan de orde als het gaat over online of mobile dating.

What the Flip?
Nu gooit ook Grindr zelf zich in de strijd. De grootste gay hookup-app van dit moment is een webserie gestart met de titel ‘What the Flip?’. Hierin is te zien hoe twee jongens een dag lang van Grindr-profiel wisselen om erachter te komen hoe bevooroordeeld ze zijn in hun eigen online gedrag, en in hoeverre ze anderen hier pijn mee doen.

‘What the Flip?’ bestaat vooralsnog uit vijf delen, waarvan de afleveringen iedere donderdag online worden geplaatst. Hieronder zie je de eerste.

Bron: Homorazzi