Trouwen tijdens Dordrecht Pride
Na twee jaar afwezigheid komt er toch een derde editie van Dordrecht Pride. Op donderdag wordt het evenement afgetrapt met een kerkdienst voor LHBT's en op vrijdag is er een pre-party met optredens van diverse dragqueens. Op zaterdag kun je deelnemen aan een heuse badeendenrace (!), trouwen in een roze kerk, of uit je dak gaan tijdens een flinke main party, waar ook Sharon Doorson acte de présence geeft. We zetten eerder al een aantal warme tips op een rijtje.

14 tot 16 september - Dordrecht

Mythologische mannencollage's
Sander Wiersma en de Vlaamse kunstenaar Irja Syvertsen brengen hun tentoonstelling Shapeshifters naar Groningse galerie With Tsjalling. Kwetsbaarheid en seksualiteit staan centraal in het indrukwekkende werk, waarin ze plaatjes uit mannenmagazines en modeglossy's bewerken tot mythologische figuren.

Tot en met 7 oktober - With Tsjalling, Groningen

Fluffers gezocht
In Utrecht vindt dit weekend Fluff Disco XL plaats, met de lekkerste hitjes uit de 90s en 00s. Er zijn liveacts, maar ook dj's als Tim Senders en Aiscream komen draaien. Verwacht alles van hiphop en R&B tot reggeaton en klassieke houseplaten. Fun!

16 september - TivoliVredenburg, Utrecht

It's Britney B*tch!
Britney's finale breakdown kan natuurlijk niet ongevierd blijven. Zaterdag is het alweer tien jaar geleden dat Brit afscheid nam van haar kapsel en met een paraplu paparazzi bedreigde. Never forget! Daarom is er dit weekend een feestje ter ere van Britney Spears in Club NYX. Hit me one more time!  

16 september - Club NYX, Amsterdam 

Van man naar vrouw, vice versa en alles ertussenin
In Amsterdam vindt deze week het transgender filmfestival TranScreen plaats. Wij maakten eerder al een overzicht van de films die je zeker niet moet overslaan. Vandaag opent ook de tentoonstelling Trans*Objects in het Amsterdam Museum. In zes video-installaties wordt het spanningsveld van de zichtbaarheid van transgenders, de medische kant en mediarepresentatie aan het licht gebracht. 

13 tot 17 september - Kriterion en Cavia, Amsterdam 

Shout, shout, let it all out!
Het kan je niet ontgaan zijn: de vakantie zit er weer op. Niet zo erg als je in de buurt van Wageningen woont: daar organiseert gezelligheidsvereniging SHOUT namelijk borrels! Vrijdagavond is er weer zo'n cocktailavond bij Shout. Kun je gezellig de zomer doorspreken! 

16 september - Burgtstraat 1, Wageningen 

Benieuwd wat er nog meer te doen is bij jou in de buurt? Check Gay.nl/guide

Coverbeeld: Casper Koster