Dordrecht Pride gaat op donderdag van start met een speciale thema-avond rond homoseksualiteit en geloof in de Grote Kerk. Je kunt drie korte films kijken die te maken hebben met een coming-out en er zijn verschillende sprekers. Vrijdagavond is er alvast een pre-party in 't Dolhuis. Tijdens Candy Shop verzorgen queens als Mandy McCandy en Obby OMG een show. 

Een dagje trouwen
Op zaterdag kun je in het huwelijksbootje stappen met je vriend of vriendin, zij het voor één dag. De feestelijke miniceremonie vindt plaats in een roze opblaaskerk. Er zijn zelfs trouwambtenaren aanwezig die je in de echt kunnen verbinden. Van een pak, jurk of andere trouwoutfit word je voorzien.

Prijzen winnen met roze badeendjes
Vanaf 12:00 uur vindt op zaterdag ook de grootste Roze Lifestylemarkt van Nederland plaats in Dordrecht. Daar kun je jezelf bijvoorbeeld een nieuwe (roze) coupe laten aanmeten. Ook kun je je geluk beproeven tijdens een heuse badeendenrace. Koop een eendje en ding mee naar mooie prijzen. 

Het grote hoogtepunt vindt 's avonds plaats. Dan is er een groot feest met een optreden van Sharon Doorson en beats van diverse dj's. Op dezelfde avond wordt ook het Regenboogschaap van het Jaar uitgereikt. Een prijs voor inwoners van Dordrecht die zich inzetten voor de LHBT-gemeenschap. Maar waarom een schaap, horen we sommigen van jullie denken? Schaap is een veel gebezigde bijnaam voor de Dordtenaar.

Dordrecht Pride vindt plaats van 14 tot en met 16 september.