Ondanks kritiek, een anti-huwelijk spotje op tv en haatflyers heeft de Australische premier Malcolm Turnbull zich positief uitgesproken over het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht. Het is de eerste keer dat de premier zich uitspreekt over het onderwerp.

'Ik heb er altijd voor gestreden dat LHBT-koppels niet gediscrimineerd worden en hun rechten niet verschillen van heteroseksuele koppels', zei de premier tijdens een event georganiseerd door voorstanders van het open huwelijk. Hij heeft gezegd dat het tijd wordt dat homo's ook kunnen trouwen en dat hij 'ja' gaat stemmen tijdens het referendum. 

Demonstratie
Turnbull zei dit tijdens een grote demonstratie voor de legalisering van het open huwelijk in Sidney. Afgelopen weekend kwamen daar meer dan 20.000 mensen bij elkaar. Volgens LHBT-organisaties is het de grootste demonstratie voor LHBT's ooit voor de LHBT-gemeenschap in Australië. 

'We hebben geen referendum nodig'
En ook de Australische singer-songwriter Josh Belperio maakte een statement voor het gelijke huwelijk. Hij schreef een liedje voor de premier. 'Oh, I know it must be hard to lead the government of Australia, when some aren’t comfortable with loving couples who have matching genitalia', zingt de actievoerder.

Trouwen in Australië
In Australië vindt deze maand een referendum plaats waarbij de bevolking wordt gevraagd of ze voor of tegen het gelijke huwelijk zijn. Het is voor het eerst dat er een referendum via de post wordt uitgevoerd. Het referendum is niet bindend. 

Bron: Pinknews