Londen maakt de top vijf compleet. De lijst is gemaakt door het Duitse Nestpick, een platform dat wereldwijd gemeubileerde appartementen en kamers verhuurt. Ze onderzochten honderd steden en testten hoe vriendelijk die zijn voor lhbt-mensen. In Nederland werden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam langs de meetlat gelegd.

Nestpick bepaalde aan de hand van vijf pijlers hoe een stad ervoor staat. Drie categorieën werden gevuld met meningen uit de lokale lhbt-gemeenschap. Zo werden 2500 Amsterdamse lhbt’s aan de tand gevoeld over dating het nachtleven en de mogelijkheid openlijk voor je seksuele voorkeur uit te komen.

Veiligheid en homorechten
De twee andere pijlers gingen over veiligheid en homorechten. Voor de categorie veiligheid werd het aantal aangiftes van homodiscriminatie geteld en het aantal geweldsincidenten. Wat betreft homorechten gaat het over de openstelling van het huwelijk, adoptie door homostellen en de mogelijkheid een geslachtsverandering te ondergaan.

Londen onveilig
De maximumscore is 25 punten. Amsterdam scoort een totaal van 23,26, wat net iets minder is dan Madrid. De Spaanse hoofdstad kwam uit op 23,56 punten. Londen staat op nummer vijf, maar scoort het hoogst op vier onderdelen. Alleen op het gebied van veiligheid scoort Londen opvallend slecht, waardoor de Britse hoofdstad lager op de lijst is terechtgekomen.

Rotterdam is geëindigd op de 77e plaats in de lijst, Utrecht op nummer 63.