Begin deze maand werd Aaron voor het programma The Doctors naar een ziekenhuis gestuurd om te kijken of er iets mis is met zijn gezondheid. De Amerikaanse dokter Jorge Rodriguez maakte zich grote zorgen om het gewicht van de zanger. 

'Ik heb hulp nodig, ik ben zo bang', zegt hij in de uitzending. 'Mijn grootste angst is dat ik niet meer lang te leven heb.' Hij geeft toe verslaafd te zijn geweest aan pijnstillers en andere drugs. 

Zijn verslavingen zouden te maken hebben met het overlijden van zijn vader en zus. De zanger laat zich tijdens de uitzending testen op hiv. 

Dokter Jorge Rodriguez laat Aaron na een negatieve test weten dat hij geen hiv heeft, maar dat hij wel heel erg ongezond bezig is. 'Je lichaam is heel erg zwak.' 

Uit de kast
Aaron Carter kwam in augustus uit de kast als biseksueel. 'Ik heb dit deel van mijn identiteit bijna de helft van mijn leven verborgen gehouden', schreef de jongere broer van Backstreet Boy Nick Carter. 'Ik schaam me hier niet voor, maar ik wil wel heel graag het gewicht en de last van dit nieuws, waar ik zo lang mee heb rondgelopen, van me af laten vallen.' 

Zware tijd
Carter heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug. Eerder dit jaar liet hij zijn fans weten op zijn 19de al gediagnosticeerd te zijn met een middenrifbreuk. Als gevolg van die ziekte komt hij nauwelijks aan. Twee maanden terug verloor hij daarbij zijn vader en een aantal weken terug werden Carter en zijn vriendin aangehouden door de politie, omdat hij dronken achter het stuur werd aangetroffen.