De arrestaties vonden plaats in Zanzibar, een semiautonome staat van Tanzania. De mannen en vrouwen werden opgepakt tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over hiv en aids. Op de staatstelevisie heeft politiecommandant Hassan Ali Nasri laten weten dat ze zijn opgepakt op verdenking van homoseksualiteit. 

'De politie mag niet weg blijven kijken', zei de politiecommandant in een statement. Hij heeft vandaag laten weten meer Tanzaniaanse LHBT's op te willen pakken. Openlijk gay zijn is nog altijd zeer strafbaar in Tanzania. Mannen lopen risico op een levenslange gevangenisstraf en vrouwen op grote geldboetes en een gevangenisstraf tot 5 jaar. Ook in Zanzibar is homoseksualiteit streng verboden. LHBT's zijn daar niet welkom in ziekenhuizen en de regering heeft hiv-voorlichting verboden.

Activisten opgepakt
De Tanzaniaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft in juni laten weten alle LHBT-activisten op te pakken als ze doorgaan met hun werk. 'Geïnteresseerd in homoseksualiteit? Ga dan in een land wonen waar het legaal is', zei hij toen.

Beeld: De Tazaniaanse minister van Binnenlandse Zaken / Bron: Gay Star News