George Michael was eind jaren tachtig verwikkeld in een bittere strijd met zijn platenmaatschappij. De zanger had geen zin meer om te doen wat er van hem verlangd werd, wat onder andere betekende dat hij niet langer in zijn eigen video’s wilde verschijnen.

Freedom verwijst naar zijn single uit 1990. In de bijbehorende video zijn talloze topmodellen te zien en George zelf had alleen een cameo. Voor het album dat in hetzelfde jaar verscheen, Listen Without Prejudice vol. 1, deed George nauwelijks promotie. Het kwam tot een rechtszaak met zijn platenmaatschappij, waarin hij in deze documentaire op terugblikt.

Bekenden
George Michael heeft de documentaire zelf geregisseerd. Hij trommelde aardig wat bekenden op, onder wie Kate Moss, Nile Rogers, Stevie Wonder, Ricky Gervais, Cindy Crawford, Elton John, James Corden, Mary J. Blige, Mark Ronson, Naomi Campbell, Tony Bennett en Liam Gallagher.

De documentaire wordt op 21 oktober uitgezonden op Showtime in de VS. In het VK zal Channel 4 Freedom uitzenden. Over een Nederlandse uitzending is nog niets bekend.

Bron: Gay Times