Madonna woont tegenwoordig in Lissabon en in een uitgebreid interview met Entertainment Weekly vertelt ze dat dit zeker invloed zal hebben op haar komende album. Of ze zich zal ontpoppen als Fado-zangeres? Dat lijkt ons niet waarschijnlijk. Ze vertelt dat ze veel naar lokale artiesten luistert en naar jazz, dus wie weet komt daar een intiem en persoonlijk album uit.

Over intiem en persoonlijk gesproken: tijdens haar Rebel Heart Tour had Madonna veel interactie met haar publiek, pakte ze de ukelele erbij voor akoestische versies van oude hits en in Australië gaf ze een alternatief optreden met onbekender werk dat grotendeels bestond uit albumtracks. Dit smaakt naar meer, vertelt ze nu. Het idee is om de grote stadions achter zich te laten. ‘Het wordt tijd voor een andere benadering, waarbij we terugkeren naar mijn liedjes en de teksten. Het mag allemaal wat intiemer.’

Malawi
Het complete interview lees je op de website van Entertainment Weekly. Verder is Madonna volgende week te zien in de talkshow van Jimmy Fallon en zal CBS News een special wijden aan haar werk in Malawi, waarover Madonna eerder deze maand in People Magazine vertelde dat haar dit heel wat tegenslagen heeft opgeleverd. Maar ze houdt stug vol en opent binnenkort een nieuw kinderziekenhuis dat de naam van haar adoptiedochter Mercy James heeft gekregen.

Drag Race
In ander Madonna-nieuws: RuPaul hintte tijdens de Emmy Awards op het komende, alweer tiende seizoen van RuPaul’s Drag Race. In het afgelopen seizoen was Lady Gaga te gast als jurylid en volgens Ru is zoiets eigenlijk niet te overtreffen. Maar, zo zei hij, het is toch gelukt! Sindsdien werkt de geruchtenmachine op volle toeren: is het echt Madonna? Hierover RuPaul echter nog niets loslaten.

Wat denk jij: is Madonna een goede keus als jurylid? Bekijk hieronder alvast een hommage van drag queens aan Madge tijdens de MTV Video Awards: