Dawn French en Jennifer Saunders werken al meer dan dertig jaar samen. De laatste keer dat ze samen te zien waren, was in de Absolutely Fabulous-film in 2016. Daarvoor deden ze samen een sketch ter gelegenheid van hun twintigjarige jubileum, maar dat was in 2007. Tien jaar later zoeken de dames elkaar opnieuw op voor een kerstspecial.

French en Saunders speelden originele typetjes, maar waren ook meesterlijk in het imiteren van sterren als Björk, Madonna, de cast van Harry Potter, en zo zijn er ontelbaar veel mogelijkheden waarvan we er hieronder enkele op een rijtje hebben gezet.

Realityshows
In de nieuwe special maken Dawn en Jennifer een parodie op de tv-serie A Handmaid’s Tale. Ook nemen ze het niveau van de Britse realityshows op de hak. Dawn vertelt in een interview met The Mirror: ‘Het is echt schokkend hoe die mensen zich op tv gedragen. Je zou denken dat ze op zoek zijn naar iemand om lief te hebben en te respecteren. Maar in plaats daarvan zuipen ze zich helemaal klem en zetten ze het op een neuken in de bosjes.’

De special is eerste kerstdag te zien op BBC One, ook te ontvangen via Ziggo in Nederland. Hier alvast een aantal weergaloze fragmenten uit oude shows van French and Saunders.

Een van de allerleukste sketches is deze, met French en Saunders als operadiva's. Grote verrassing is het lied dat ze oefenen!


French and Saunders ft. Sarah Walker - Opera Divas door lefteye92

Ook prachtig: deze Björk-spoof:
French and Saunders Bjork spoof door rickwoodc

En niet te vergeten: Cher!


French and Saunders Cher door rickwoodc

Baywatch:


French and Saunders - Baywatch Parody door lefteye92

Titanic:


French & Saunders - Titanic Spoof - Part 5 door potpakistani

Celine Dion:


French & Saunders - Celine Dion Parody door tetleymoon

Madonna en Britney:

Madonna and Britney by Dawn French and Jennifer... door dalaimamatv

Hung Up:
French & Saunders - Still Alive (Cardiff... door WoodieAlf