Van 21 tot en met 24 september wordt de vierde editie van Rotterdam Pride gevierd. De gemeente heeft daarom besloten daar extra veel zichtbaarheid aan te geven. Het is niet de eerste keer dat de brug een mooi kleurtje krijgt. Op Bevrijdingsdag kreeg de brug de kleuren van de Nederlandse vlag en met Koningsdag had de brug een oranje kleurtje. 

Rotterdam Pride
Het thema van de Pride luidt dit jaar ‘Mind the Gap’. Met die uitdrukking wil Rotterdam Pride aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en als samenleving om met elkaar in gesprek te blijven. Om een veilig klimaat te creëren voor onszelf en onze medemens, waarin je mag zijn wie je bent, ongeacht je geaardheid of genderidentiteit. Anita Nanhoe, voorzitter van de stichting Rotterdam Pride legt uit: 'Helaas worden we nog steeds regelmatig geconfronteerd met situaties van onbegrip, laster en geweld rondom seksuele diversiteit. Veiligheidsgevoel is een basisbehoefte.' 

Benieuwd naar alle evenementen in Rotterdam deze week? 

De hogeschool doet mee
Voor het eerst doet de Hogeschool Rotterdam mee met de Pride. Dat is ook meteen de onofficiële start van Rotterdam Pride: op 20 september zijn er namelijk van 15:00 tot 16:30 uur interessante sprekers, discussies, optredens en een borrel. Opvallend: vorig jaar weigerde de Hogeschool Rotterdam nog de regenboogvlag te hijsen omdat de rode HR-vlag volgens de school voor iedereen was. Dit jaar varen ze dus een heel andere koers. De sprekers van de allereerste HR Pride vind je hier

20 september - Kralingse Zoom

De opening
De Pride in Rotterdam wordt donderdag officieel geopend met een seminar en workshops georganiseerd door Idem Rotterdam, Radar en de Gender & Sexuality Alliance 'Natuurlijk Samen'. Er worden verschillende vragen gesteld. Bijvoorbeeld hoe de LHBT's met een migratieachtergrond de veiligheid in Rotterdam ervaren. Het programma start om 13.30 uur. 

21 september - Het Nieuwe Instituut 

Activistische tocht
Op zaterdag 23 september trekt de Pride Walk door Rotterdam. Tijdens de tocht wordt diversiteit gevierd en wordt aandacht besteed aan het thema veiligheid. BeyonG Veldkamp (winnares van de Jos Brink Innovatieprijs) en Pride-voorzitter Anita Nanhoe hijsen de regenboogvlag. De tocht vertrekt om 11:00 uur. 

23 september - Leuvehoofdpark 

Feest!
Natuurlijk moet er ook gefeest worden. Dat gebeurt na afloop van de Pride al bij het Schouwburgplein. De hele middag draaien er dj's als The G-Team, Sjeazy Pearl en Alex Sinclar. Er zijn ook nog andere dingen te doen in het park. Zo kun je in het huwelijksbootje stappen en dildo-ringwerpen bij een kraampje van de GGD. 

23 september - Schouwburgplein

7 smaken tegelijk
Na het Pride Festival nog zin in een feestje? Dan kun je naar de tweede editie van Cocktail Fest. Zaterdagnacht zet dit diverse gayfestival de Maassilo op z'n kop met een tweede editie. 7 zeer uiteenlopende gay party’s slaan dit keer de handen ineen: van cute tot kinky, van drag tot dirty. Daar móét iets voor jou bijzitten.

23 september - Maassilo

Check het complete programma van Rotterdam Pride via deze link.