- PEOPLE -

PLAY IT AGAIN, SAM
Na drie jaar keert Sam Smith eindelijk terug aan het popfront. Met een nieuwe single en een nieuw album, dat hij exclusief aan sir Elton John liet horen. Die is alvast razend enthousiast en vroeg Sam het hemd van het lijf over de manier waarop hij zijn liedjes schrijft, hoe het voelt om razendsnel te zijn uitgegroeid tot een multiplatina verkopende topartiest en over zijn coming-out. "Ik was tien jaar toen ik vertelde dat ik homo was. Ik zat nog op de basisschool. Mijn ouders hebben me altijd ongelooflijk gesteund. Ik denk dat mijn vader het vooral eng voor mij vond, vanwege zijn eigen ervaringen."

EEN KIJKJE BIJ DE ROZE Règâhs
In Engeland en Duitsland heeft bijna iedere professionele voetbalclub (ook) een queer achterban, maar in ons land zijn de Roze Règâhs vooralsnog de enige lhbt-voetbalsupportersvereniging van Nederland. Volgend jaar vieren ze hun eerste lustrum. Winq ging alvast bij ze langs.

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT: BOB EN BAS
We hebben weer twee heren op een blind date gestuurd. Het werd een avond om nooit / snel te vergeten. Welke van de twee woorden niet van toepassing is? Dat lees je in Winq!

QUEERS EN ISLAM: IN HEAVEN, IT HAPPENS ALL THE TIME
Ondanks de oneindige hoeveelheid discussies die er in Nederland over de islam gevoerd worden, blijven lhbt-moslims veelal onbesproken. Extreemrechts zet de islam haaks op homorechten of vrijheid om te zijn wie je bent. Queers uit migrantengroepen zitten daar middenin. In Winq lees je hun verhalen.

OUDER WORDEN. HOE GA JE DAARMEE OM?
Ouder worden is een van de weinige taboes in de homogoegemeente. Maar op de man af gevraagd, lijkt het nauwelijks iemand te deren. Van alfa tot omega, de tijd tikt razendsnel voorbij. Een serie portretten van jongens en mannen van alle leeftijden.

En verder:
- In zijn column vertelt Johan Goossens over praten tijdens seks. "Yeah, I love your black ass."
- De column van Boris Dittrich gaat over het jarenlange "Nee" van Angela Merkel als het ging over de openstelling van het huwelijk voor M/M en V/V.


- TRAVEL - 

ISLAND LIFE: SINT MAARTEN
Hoofdredacteur Edwin Reinerie bezocht Sint Maarten enkele weken voordat het eiland werd getroffen door orkaan Irma. Op het moment dit blad naar de drukker ging, was er nog weinig bekend over de verwoestingen die Irma had aangericht. Reinerie maakte een reisreportage over de verbluffende schoonheid van het eiland. Na ampel beraad heeft de redactie besloten deze reportage te publiceren. Zijn woorden: U bent inmiddels vast overladen met destructieve beelden van de ramp die zich op Sint-Maarten heeft voltrokken. Nu kunt u ook zien hoe mooi het was. En misschien een centje sturen naar giro 5125 van het Rode Kruis, zodat we dit prachtige eiland zo snel mogelijk weer in al zijn glorie zien herrijzen.

Chocó, Colombia
In het Colombiaanse departement Chocó zijn de toeristische faciliteiten nog een beetje onderontwikkeld. Maar is dat nou zo erg? Niet voor wie net zo lief onder een waterval doucht, en voor wie een leeg strand met duikelende walvissen aan de horizon pas échte luxe is. "We lopen langs volledig verlaten baaien en overwoekerde schiereilanden, klauteren over omgevallen woudreuzen en dramatische rotspartijen. Ik ben al snel zo doorweekt dat ik de moeite niet meer neem om mijn schoenen uit te trekken voordat we een riviertje doorkruisen."


- Fashion & Design -

Designhoofdstad van 2018: Mexico-Stad
Ook Mexico-Stad werd onlangs getroffen door een natuurramp: een aardbeving had een verwoestende uitwerking. Winq was er eerder dit jaar om een reportage te maken over de stad als designstad. De informele en chaotische stad barst van de trotse creativiteit. Op sommige designers oefent het informele en ongereguleerde aspect van design in Mexico juist een aantrekkingskracht uit. De Nederlands-Mexicaanse textieldesigner Emma Boomkamp bijvoorbeeld verhuisde enkele jaren geleden naar het land van haar vader. Zij en andere designers vertellen over hun ervaringen met Mexico-Stad.

TINY HOUSES: KLEIN IS FIJN
In Amerika zijn ze al jaren bezig, maar langzaam wint de tiny house movement ook in Nederland terrein. Je moet je platencollectie en hoekbank de deur uitdoen, maar dan kun je wél hypotheekvrij wonen.

KRUISBESTUIVING
Een Louis Vuitton-strandstoel/rugtas ontworpen door Maarten Baas, een kinderwagen bekleed door Bas Kosters en een koelkast beschilderd door Dolce & Gabbana. Haalde de designwereld eerder nog zijn neus op voor de frivolere fashionbranche, inmiddels wordt er kruisbestoven dat het een lieve lust heeft.

En verder:
- Het nieuwe paradepaardje van Bang & Olufsen
- Geen zin in Ikea? Haal exclusieve meubels met een muisklik in huis
- Mini, de enige echte auto uit Nederland
- Binnenkijken bij het huis van een hotelier


- CULTURE - 

De zoetgevooisde falsetstem van Moses Sumney
Beck, Solange en James Blake, iedereen is groot fan van Moses Sumney. Zijn warme stem en oprechte teksten zorgen voor een intieme sfeer, waardoor meteen duidelijk wordt waarom zijn schare fans gestaag groeit. En dan ziet Moses er ook nog eens ontzettend broeierig uit. Maak kennis met dit opmerkelijke talent.

INTELLECTUELE FAMILIESORES
Dit najaar spelen Jacqueline Blom en Tibor Lukács in de eerste Nederlandse bewerking van Iho, een theatervoorstelling van de bekende Amerikaanse toneelschrijver Tony Kushner. Iho gaat over homoseksualiteit, maar ook over een boel andere thema’s. “Je zult op niveau worden uitgedaagd.”

I AM MICHAEL
De film I Am Michael vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Glatze, de hoofdredacteur van een Amerikaans homoblad die uiteindelijk een heteroseksuele, christelijke predikant werd. Winq sprak regisseur Justin Kelly en hoofdrolspeler James Franco over dit ongewone project.

ETEN & DRINKEN: KOREA MUKBAAANG!
Na alle Japanse lieflijke liflafjes is het tijd voor steviger kost. De Koreaanse keuken knalt met heftige smaken en wegrottende kimchi. Zoveel eten dat je ontploft op YouTube, dat willen we toch allemaal?

Gezonde labels vertellen niet alles
Wanneer is iets 'healthy' of een hype? Wat doet een avocado met je? Is quinoa de juiste rijstvervanger? Met diëtist Femke van Liere bespreken we de zin en onzin van vier populaire voedingsproducten die claimen je fit te houden.

ARE YOU SURE YOU ARE STRAIGHT, DRIES ROELVINK?
Van voguen tot rondbanjeren in een gele slip, Dries durft alles. Voor Winq wilde hij zelfs “spannend op de foto”. Nou Dries, span die spieren maar aan en geef antwoord op onze vragen: are you suuure you are straight?!?

- WORD LID! - 

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers voor € 29,95, plus een Jojoba Face Scrub van Malin+Goez ter waarde van maar liefst € 48,—. Dus waar wacht je nog op?