De twaalfjarige Julia kon maar geen stoer ondergoed voor meisjes vinden bij HEMA. Ze was klaar met alle roze hartjes en schreef de winkelketen aan via Facebook. Haar post ging viral en ze werd door HEMA uitgenodigd op het hoofdkantoor. 'We gingen praten over onderbroeken en dat soort dingen met de ontwerpster', vertelt ze aan RTL Nieuws. 'Toen gingen we een plan maken.'

'Ik zeg niet dat het roze weg moet. Echt niet', vervolgt Julia. 'Ik snap heus wel dat meisjes het leuk vinden, strikjes en dingetjes. Maar jongens ook. En meisjes vinden stoere onderbroeken ook leuk. Ik snap niet waarom ze daar zo’n punt van maken.'

Bekijk het hele item hieronder.

HEMA genderneutraal
HEMA komt als eerste grote Nederlandse winkelketen met een genderneutrale kinderafdeling. Vanaf eind dit jaar staat er geen aanduiding 'jongen' of 'meisje' meer op de verpakking van kinderkleding.

Een maand geleden ging Britse warenhuisketen John Lewis HEMA voor; zij verkopen tegenwoordig enkel nog genderneutrale kinderkleding. Ze doen dat om geen seksestereotypen te versterken. 'We willen klanten een grotere keuze en variëteit bieden, zodat ouder en kind zelf kunnen kiezen wat ze dragen', aldus Caroline Bettis, hoofd kindermode bij John Lewis.

'Kids'
Ook bij de HEMA worden de aparte jongens- en meisjesafdeling samengevoegd tot één afdeling: die voor 'kids'. 'We zien een groeiende behoefte aan stoerdere meisjeskleding', stelde Trevor Perren, inkoopdirecteur van HEMA. 

Bron: RTL Nieuws