Ze deed naar eigen zeggen auditie omdat Nederland te klein voor haar is. ‘Ik heb wat successen gehad, maar voor de muziek die ik leuk vind, is Nederland wat klein.’ In het introfilmpje vertelt ze hoe ze al jong begon met zingen, een verhaal dat de Britten natuurlijk nog niet kennen.

Soulmuziek is volgens Berget moeilijk in Nederland, omdat we in zo’n klein landje leven. ‘Ik ben een soulzanger, ik heb een groter publiek nodig! X Factor kan me iets nieuws geven, iets dat ik nu nodig heb.’

De souldiva doet auditie met Prince’ ‘Purple Rain’. Zoals viel te verwachten is de jury laaiend enthousiast. Zelfs de soms nogal zure Simon Cowell vindt haar geweldig. ‘Het maakt me niet uit hoe oud je bent of waar je vandaan komt: je bent fantastisch’, voegt Louis Walsh toe.

Bergets auditie werd in een dag tijd al meer dan 200 duizend keer bekeken. 

Een andere kandidaat die we bij X Factor UK zagen, is niemand minder dan Slavko Kalezic. Wie? De Montenegrijnse inzending voor het Songfestival van 2017! De man met de staart. Nicole is enthousiast, helaas zijn de andere juryleden iets minder onder de indruk van zijn zangkwaliteiten.