De hele cast van Will & Grace was te gast in de talkshow van Jimmy Fallon. Eric McCormack (Will), Debra Messing (Grace), Sean Hayes (Jack) en Megan Mullally (Karen) vertelden hoe het was om na elf jaar voor het eerst weer samen te zijn.

Het was een fraai weerzien, want niet alleen deze vier keerden terug naar de set, maar ook de producent van het eerste uur, de mensen van de styling en de make-up, er bleek na elf jaar geen spat veranderd. En dat leverde de nodige traantjes op.

Politiek correct
Ook de humor van de show is hetzelfde gebleven. Eerder vroeg The New York Times zich af of de grappen van weleer nog wel kunnen, anno 2017. Het leverde een fraai essay op over humor en politieke correctheid, dat je hier kunt lezen.

Want politiek correct, daar doen Will & Grace nog steeds niet aan. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen doen de twee een spel waarbij ze bekende mensen moeten raden. Een daarvan is Caitlyn Jenner, van wie Will zegt: ‘We want to love her, but she makes it impossible!’

I Am Cait
Wat in werkelijkheid ook zo is. Aanvankelijk had Caitlyn Jenner alle sympathie, maar volgens veel transgenders bleef de rijke ex-sporter teveel in zijn eigen Kardashian-kringen hangen en toen bleek dat ze Donald Trump haar steun had gegeven, waren veel mensen klaar met Jenner. Die het verder allemaal zo goed bedoelt en probeert, zoals te zien was in haar reallifesoap I Am Cait. Die serie werd na twee seizoenen van de buis gehaald.

Maar goed, Will & Grace dus. Hieronder een fragment uit het interview met Jimmy Fallon, en ook nog een dansje. Op 28 september gaat het nieuwe seizoen in première op de Amerikaanse zender ABC. Nederland volgt op 3 oktober, hiervoor zap je naar TLC.

Bron: Attitude