Volgens Rhimes moeten LHBT's zichtbaarder worden in de stad van de entertainment. Dat zei de producent en scenarioschrijfster tijdens de uitreiking van de 48e Gala Vanguard Awards in Los Angeles, een emancipatieprijs in Los Angeles. 'We bestaan allemaal op deze wereld. Iedereen heeft het recht om zich te gekend te voelen op het grote doek. Het is gevaarlijk als dat niet gebeurt. Mensen verdienen realistische weergaven.' 

Rhimes stelt dat het tegenwoordig 'vanzelfsprekender' is om een LHBT-personage in een film of serie te schrijven, maar dat het nog steeds te weinig gebeurt. 

Kritiek
Het is niet de eerste keer dat de producent zich uitspreekt voor LHBT's. In 2014 ontving ze een Tweet waarin iemand schreef dat de scenes met LHBT's te heftig waren in series als Scandal en How to Get Away with Murder. Ze reageerde door te zeggen dat het geen 'gay scenes' waren, maar gewoon scenes met mensen erin. 

Onlangs kwam er nog een rapport van homobelangenorganisatie GLAAD naar buiten. Daarin stond beschreven hoe weinig LHBT-karakters er afgelopen zomer in films te zien waren. Volgens GLAAD zijn slechts twee van de 25 films goed bezig

Alberto tóch gay?
En hoe het ook kan: na 28 jaar is het in België duidelijk dat Alberto toch echt van de mannenliefde is in Samson en Gert. Dat heeft acteur Koen Crucke laten weten. Drie jaar geleden zei Koen Crucke nog dat Alberto absoluut geen homo was. 

Bron: RTL Nieuws