Een aantal seizoenen terug werd al gesuggereerd dat Tweek en Graig weleens een koppeltje zouden kunnen vormen, maar dat ontkenden die twee karakters toen nog stellig. Hierna verdween de romance in de dop weer naar de achtergrond.

In de tweede aflevering van het 21ste seizoen, dat onlangs van start ging, steekt de romance ineens weer de kop op. De aflevering ‘Put It Down’ focust op het groeiende conflict tussen Amerika en Noord-Korea. De neurotische Tweek maakt zich grote zorgen over het conflict en vriendje Craig probeert hem te kalmeren en hem adviseert een lading cupcakes naar Noord-Korea te sturen. 

‘Ik ben zo trots op South Park’

Dat de twee nu een stel vormen, wordt door hun klasgenoten ineens als de normaalste zaak van de wereld gezien. Ze maken er geen enkel probleem van en het vormt ook niet het onderwerp van de aflevering.

Dat de makers er zo verrassend subtiel mee omspringen, bleef niet onopgemerkt. Op Twitter waren veel reacties erg positief. ‘Ik moest ervan huilen. Hoe is het mogelijk dat van alle dingen in de wereld, een South Park-aflevering erin slaagt me aan het huilen te maken?’

Niet wit en hetero?
Eerder kwam South Park al met een opmerkelijke feature in hun nieuwe videogame, dat aanzienlijk lastiger wegspeelt als je ervoor kiest om met een karakter te spelen dat niet wit, man en hetero is.