In het verleden doken Barack en Michelle Obama regelmatig op bij Ellen. Ook andere politici waren welkom, zoals John McCain, Hillary Clinton en Bernie Sanders. Maar Ellen DeGeneres is duidelijk als het gaat om de huidige president: Donald Trump komt er niet in.

Ellen sprak met Megyn Kelly, de voormalige presentatrice van Fox News die Donald Trump aansprak op de manier waarop hij over vrouwen praat. Tegen haar zei Ellen dat Trump al genoeg aandacht krijg en met Twitter zijn eigen platform heeft om zijn boodschap duidelijk te maken.

Volgens Ellen verdeelt Trump Amerika. In het verleden heeft ze al vaker laten merken wat ze van hem vond. Toen hij besloot dat transgenders niet langer welkom zijn in het leger, bijvoorbeeld. Of over het inreisverbod voor sommige landen. Ze trok hierbij een parallel met Finding Dory, de film waarin Ellen haar stem leent aan een vis die over een hoge muur moet zwemmen om Amerika te bereiken.

Ellen praat niet vaak over politiek en wil het vooral leuk houden. Toch laat ze met dit statement duidelijk zien waarvoor ze staat.

Even later werd het trouwens gewoon weer lollig. Zie hier hoe  acteur Sterling K. Brown met ontbloot bovenlijf op een kindertractor rondrijdt.