De historische hoofdpersoon in Eliogabalo, de laat-Romeinse keizer Heliogabalus, was een maniakale, wellustige tiener-keizer. Van zijn vier jaar durende heerschappij maakte hij één groot carnaval. Deze operavoorstelling was tot voor kort niet op het podium te zien, mede vanwege een moord op een heerser die wordt gepleegd in het stuk. Pas zo’n driehonderd jaar na voltooiing van het stuk werd Eliogabalo daadwerkelijk opgevoerd.

Eliogabalo is de laatste bewaard gebleven opera van de Venetiaanse componist Francesco Cavalli, leerling van Monteverdi. Deze productie van regisseur Thomas Jolly is gemaakt in coproductie met de Opéra national de Paris. Jolly is van origine theaterregisseur en maakte met Eliogabalo zijn operadebuut.

De veelbelovend Britse modeontwerper Gareth Pugh ontwierp de veelal excentrieke kostuums voor deze opera. Zijn ontwerpen worden gedragen door sterren als Rihanna, Beyoncé en Lady Gaga. Bijzonder is daarnaast ook het lichtontwerp van Antoine Travert. Zijn spel met lichtcontrasten, waarmee bijzondere effecten worden gecreëerd, zorgt ervoor dat de essentie van Eliogabalo volledig tot zijn recht komt.

Via Winq.nl maak je nu kans op kaartjes voor de première van Eliogabalo op 12 oktober. Kans maken? Stuur een mail met je naam en adresgegevens naar win@winq.nl o.v.v. 'Nationale Opera'.