Peter Van de Veire maakte in het programma Van Gils & gasten bekend wie België komend jaar gaat vertegenwoordigen in Portugal. Na het grote succes van vorig jaar – Blanche werd toen vierde in de finale – mag in 2018 de 26-jarige Laura Groeseneken het gaan proberen. 

Laura treedt samen met singer-songwriter Ozark Henry al sinds 2014 op in binnen- en buitenland. Ze plaatste verschillende covers van bekende nummers op YouTube en bracht onder de naam Sennek al wat singles uit

Haar stem is misschien het meest te vergelijken met ons eigen Laura Jansen. Rustig en sprookjesachtig. Het nummer dat de Vlaamse Laura gaat zingen is nog niet bekend, wel zong ze tijdens de uitzending van Van Gils & gasten een mooie, Engelstalige cover van het winnende lied van vorig jaar.  

Zelf noemt Groeseneken haar deelname aan het Songfestival een enorme kans. Ze vindt het heel erg spannend. 'Nu kan de volgende stap beginnen: samen met de VRT op zoek naar het juiste nummer en een passende act. Ik kijk al uit naar die samenwerking en naar het uiteindelijke resultaat.' De zangeres heeft in ieder geval al één geheim over haar act verklapt: ze gaat niet dansen. 

In de volgende video kom je meer te weten over Laura. 

Afgelopen maand was ook Blanche weer op tv. De zangeres treedt nog steeds op met haar Songfestivalnummer 'City Lights'. 

Coverbeeld: VRT / Bas Bogaerts