Karl en Bodo kennen elkaar al 38 jaar. In 1979 leerde het koppel kennen en sinds die tijd zijn ze actief als LHBT-activisten. Afgelopen vrijdag zei Bodo tegen Duitse pers dat het 25 harde jaren waren, 'maar we kunnen eindelijk legaal trouwen.' In Berlijn gaven acht LHBT-koppels elkaar het ja-woord. De komende weken trouwen er naar verwachting nog honderden LHBT-koppels in Duitsland. 

'Deze dag is een gelegenheid om de gay-beweging geluk te wensen en om iedereen die zich voor het open huwelijk heeft ingezet, te feliciteren', heeft Michael Müller, burgemeester van Berlijn laten weten. 


Karl en Bodo tijdens hun huwelijk.

Trouwen in Duitsland
Vanaf 1 oktober is het officieel mogelijk dat LHBT-koppels met elkaar kunnen trouwen in Duitsland. In juni stemden 393 parlementsleden vóór openstelling van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. 226 mensen, waaronder Bondskanselier Merkel stemden tegen.

Slechts een week daarvoor raakte het gelijke huwelijk weer onderwerp op de agenda van Bondskanselier Merkel. Tijdens een debat, georganiseerd door een vrouwenblad vroeg de Duitse Ulli Köppe wanneer hij met zijn partner in het huwelijksbootje mocht stappen. Ze zei toen dat de politici in haar partij vanuit hun eigen overtuiging mochten stemmen. Coalitiepartner SPD dwong vervolgens een stemming af, waar de meerderheid positief op reageerden.

Bron: Pinknews