Het publiek ging uit zijn dak toen Macklemore en zangeres Mary Lambert Same Love inzetten tijdens de Australische finale van de NRL, de National Rugby League.

Het lied is een pleidooi voor diversiteit en gelijkheid. De twee lieten het horen in het ANZ Stadium in Sydney. Macklemore introduceerde zijn lied met de tekst: “Dit is een onderwerp dat me aan het hart gaat. Dit zijn ook mensen en ze hebben precies dezelfde rechten als iedereen.”

Politiek
Al eerder had Mary Lambert in een interview met The Advocate gezegd: “Dat we Same Love zullen zingen gaat niet over politiek. Het gaat over mensen.”

Toen de setlist van Macklemore werd bekendgemaakt en mensen zagen dat Same Love erop stond, leidde dit tot kritiek. De anti-huwelijkslobby, die wordt geleid door de voormalige minister-president Tony Abbott, wilde dat Macklemore zou worden tegengehouden.

Balans
Intussen wilde de minister van immigratie Peter Dutton dat er ook een lied zou worden gezongen dat zich tegen het huwelijk uitsprak, voor de ‘balans’. Maar zo’n lied bestaat helemaal niet.

Hier het optreden van Macklemore en Mary Lambert:

Bron: PinkNews