Sky News Australia heeft aan meer dan 5000 Australiërs gevraagd wat ze gaan stemmen. 64% heeft gezegd dat ze een ja-stem hebben uitgebracht. Slecht 15,5% van de ondervraagden heeft volgens Sky News Australia tegen het open huwelijk gestemd. 

In totaal hebben volgens de nieuwszender inmiddels 77% mensen een stem uitgebracht. Stemmen kan nog tot en met 7 november, dan gaat de Australische overheid kijken wat ze met de resultaten gaan doen. 

Macklemore zingt 'Same Love'
In ander nieuws: Rapper Macklemore heeft zich ook positief uitgesproken over het open huwelijk. Hij zong zijn gay-anthem 'Same Love' tijdens een rugbyfinale. Het lied is een pleidooi voor diversiteit en gelijkheid. Macklemore zong het nummer in het ANZ Stadium in Sydney. Hij introduceerde zijn lied met de tekst: 'Dit is een onderwerp dat me aan het hart gaat. Dit zijn ook mensen en ze hebben precies dezelfde rechten als iedereen.'

Toen de setlist van Macklemore werd bekendgemaakt en mensen zagen dat 'Same Love' erop stond, leidde dit tot kritiek. De anti-huwelijkslobby, die wordt geleid door de voormalige minister-president Tony Abbott, wilde het nummer niet. Toch zong hij, samen met Mary Lambert het nummer tijdens de rugbyfinale.