whut?

Een bericht gedeeld door milk the cat (@milksdiary) op

Milky de diva
Max zijn kindje heet Milky. Anderhalf jaar geleden kwam deze raskat die officieel Coco heet ter wereld en toen Max hem na wat speuren op Marktplaats had gevonden, was het liefde op het eerste gezicht. 'Het liefst wilde ik hem meteen meenemen, maar hij was nog een kitten en moest nog even bij z’n moeder blijven en ingeënt worden', zegt Max die in het dagelijks leven freelance filmproducer is.

'Ik woon in Rotterdam in een appartement en koos daarom bewust voor een Perzische kat, die hebben een rustig karakter en hoeven niet per se naar buiten toe, al gaat Milky soms wel een frisse neus halen op het balkon.' Behalve rustig is Milky ook aandachtsgeil en een kat met een eigen wil, een echte diva volgens Max, die zelf bepaalt wanneer hij naar je toekomt. 'Als ik een film kijk, gaat hij ineens alle aandacht opeisen door voor de televisie te gaan zitten en als ik met iemand bel laat hij van zichzelf horen door heel hard te miauwen', zegt Max. Hij moet tijdens ons gesprek zelfs op het balkon gaan zitten om niet gestoord te worden door zijn kindje. 

 'Ik was bang dat mensen de foto's van Milky saai zouden gaan vinden, net zoals moeders die altijd foto's van hun kind op Facebook plaatsen'

A star is born
Milky is niet alleen de lieveling van Max, hij heeft ook nog eens bijna tweeduizend volgers op zijn eigen Instagram account. Op Milksdiary post trotse vader Max regelmatig foto’s van Milky. 'Eerst postte ik die op mijn eigen account, maar ik was bang dat mensen dat boring zouden gaan vinden. Net zoals moeders die constant babyfoto’s online zetten ook saai kunnen worden.'

'Een shoot met Milky kan een hele dag duren' 

Het was geen vooropgezet plan om van Milky een fotomodel te maken, hij probeerde gewoon foto's te maken en als Milky het leuk vond ging hij door. A star was born! Milky werd populair op internet en krijgt inmiddels zelfs soms meer likes dan zijn vader, die dankzij deze fotoshoots ook al een bekendheid is geworden en regelmatig op straat als de man van de kat herkent wordt. 

'Als ik een shoot ga doen, heb ik daar van tevoren wel een duidelijk idee over. Zo heb ik een keer een kerstkaart gemaakt aan een mooi gedekte tafel. Zo’n shoot kan een hele dag duren en ik weet inmiddels precies hoe ik Milky vast moet houden en zijn aandacht moet trekken. Bijvoorbeeld door de geluidjes die een camera maakt. Inmiddels is Milky het gewend om voor de camera te staan', vertelt Max terwijl hij nog steeds buiten op z’n balkon zit.

 

merry #chrismas xxx milky and dad

Een bericht gedeeld door milk the cat (@milksdiary) op

Als Milky kon praten zou hij zeggen dat Max een goed baasje is, dat hij de beste brokjes krijgt en dat vader zijn leven behoorlijk heeft aangepast aan het gedrag van zijn zoon. 'Hij is een verwend enig kind', lacht Max. 'Op zich zou ik nog wel meer huisdieren willen, maar ik weet niet of Milky dat accepteert. Ik had een hamster die op de dag dat Milky bij mij kwam wonen verdween. Ik weet nog steeds niet of die hamster van angst gestorven is, of dat Milky hem heeft opgegeten.'

Milky houdt in ieder geval van Max. Dat laat hij blijken door Max bij thuiskomst op te wachten bij de voordeur en ‘hoi’ te zeggen. En daarna weg te lopen en weer zijn eigen gang te gaan. Lief!

 

"pika pika" - pikachu. #ichooseyou #pokemongo #pokemongo #pikachu

Een bericht gedeeld door milk the cat (@milksdiary) op