The First Wives Club is een filmklassieker uit de jaren negentig met Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton als drie vrouwen die door hun man zijn ingeruild voor een jonger exemplaar. Samen besluiten ze wraak te nemen op hun ex-echtgenoten. De film gaat over ‘sisterhood’ en is geliefd onder gays. Zeker ook vanwege de cameo van Ivana Trump, die hetzelfde overkwam met de huidige president. Haar veelgeciteerde reactie: “Don’t get mad. Get everything.”

Van The First Wives Club wordt nu een tv-serie gemaakt die zich net als de film afspeelt in New York City. Het script is afkomstig van Tracy Oliver, die onlangs een filmhit scoorde met Girl’s Trip. Het was de eerste film die in de VS meer dan 100 miljoen dollar opbracht die was geschreven door een zwarte vrouw. De cast van de nieuwe The First Wives Club zal ook een stuk diverser zijn dan het origineel. Wie de hoofdrollen zullen spelen is nog niet bekend gemaakt.

Hocus Pocus
Een andere film waarin Bette Midler schitterde was Hocus Pocus. Samen met Sarah Jessica Parker (die ook al een kleinere rol had in The First Wives Club) en Kathy Najimy maakten ze deze Halloween camp classic in 1993. Sindsdien heeft de film een grote schare fans opgebouwd. De film is cult en het origineel nog altijd het kijken waard. Dus de eerste reacties op het feit dat er een remake komt waren nogal lauw. De remake is ook ‘maar’ een tv-film en niemand van de oude cast keert terug.

Charlie’s Angels
En dan is er nóg een film waarin drie vrouwen de dienst uitmaken: Charlie’s Angels. Het origineel was een tv-serie uit de jaren zeventig met de actrices Farrah Fawcett, Kate Jackson en Jaclyn Smith. In 2000 volgde een filmversie met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu (en een themalied van Destiny’s Child, Independent Women). 17 jaar later wordt bekend dat Elizabeth Banks een remake van die film gaat regisseren. Als eerste namen gonzen die van Kristen Stewart en Lupita Nyong’O rond.

Er komt kortom de komende periode weer een hele hoop girl power en lady power op ons af. Tot die tijd is het natuurlijk altijd leuk om de originele films of serie erbij te pakken…