We moeten het Dries nageven: hij is de eerste in deze vaste rubriek in Winq die voorstelde om een sexy fotoshoot bij het interview te regelen. Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat zie je hierboven.

We stelden Dries 9 vragen waarvoor hij in totaal 90 punten kan verdienen. Hoever zal hij komen?

1. Voor de videoclip van Coockachoo glijd jij voguend door het Rijksmuseum. Zeg eens eerlijk, hoe lang moest je oefenen voor die dansmoves?
A) Een uurtje, jij hebt best soepele heupjes
B) Vijf dagen met een professionele danser, jij bent namelijk zó hetero, dat kan jij echt niet
C) Je hoefde niet te oefenen, jij staat thuis namelijk altijd te voguen voor de spiegel
“Duidelijk B. Ik ben al dertig jaar lang een krachtsporter, maar ik ben zeker niet lenig en soepel. De choreograaf dacht dat hij me de dans in twee lesjes wel zou leren, maar dat viel hem tegen. Ik heb vijf keer twee uur geoefend en toen moest de choreograaf het nog stapje voor stapje voordoen. Het is mijn ding niet. Toen ik voor mijn eerste huwelijk een quickstep moest oefenen, vond ik dat ook al moeilijk.” Geen zorgen Dries, wij houden best van stijf. 0 punten uit 10.

2. Jij hebt eigenhandig de gele slip tot een modeklassieker verheven. Vertel eens, zat er nog een sok in je broekje?

A) Ja, want het is televisie, hè
B) De bobbel was wat aangedikt, maar echt niet veel
C) Nee, de inhoud was compleet Dries. Gelukkig staat er alleen nog een heel pixelig filmpje van op YouTube
“Dat was ik helemaal zelf. Een avond van tevoren moest ik van de visagiste acht gele zwembroeken passen. Toen dacht ik al: het wordt vast de allerkleinste. En jawel. Ik had niet gedacht dat we het er negen jaar later nog over zouden hebben. Mensen brengen die gele Speedo nog bijna dagelijks ter sprake.”
Het broekje was ook erg geil… eh geel, we bedoelden géél. 5 punten uit 10.

3. Bijna zo iconisch als je gele slip zijn je manen. Wat nou als je manager ineens zegt dat je kapsel helemaal anders moet?
“Drie keer per jaar liet ik bij een kapper blonde highlights verven. Tot mijn vrouw zei dat ik moest stoppen met dat stomme geverf. Ze vond dat ik zulk mooi grijs haar had. Het was even wennen, maar ze had gelijk. Het is een aardige kleur. Nu houd ik het zo. Ik heb allerlei gels en pasta’s om het goed te houden. Wat dat betreft had ik net een homo kunnen zijn.”
Nou, dan geven wij jou vlug 10 punten.

4. In de media werd jij laatst een van de meest heteromannen van Nederland genoemd. Hoe weet je dat eigenlijk zo zeker?
A) Je hebt het werkelijk met tientallen mannen geprobeerd, maar het was niks
B) Elke avond zet je even homoporno aan, maar je wordt er niet warm of koud van
C) In de sauna zeggen alle mannen altijd dat je zo lekker masc bent
“Nou, ik ben natuurlijk niet echt het type man dat zware shag rookt, bier drinkt en vol tatoeages zit. Ik ben heel verzorgd. Maar hetero ben ik wel. Verder dan een hand op mijn bil na een optreden in de gayscene is het nooit gegaan.”
Oké, oké, we geloven je. 0 punten.

5. Je hebt twee superknappe zoons. Als een van de twee nou thuiskomt met een jongen, ga jij dan zingen op zijn same-seks marriage?
“Als Don of Dave gay blijkt te zijn, zou ik dat wel even slikken vinden. Maar, mijn zoons zijn mijn beste vrienden, dus uiteraard ga ik zingen op de bruiloft. Ik denk aan This Is The Moment van René Froger. Dat is toepasselijk.”
Wij zien een nummertje van Cher ook wel voor ons. 5 punten uit 10.

En daarmee haalt Dries een voorlopige score van 20 punten. Hoe dicht komt hij bij die 90? je leest het in de nieuwste editie van Winq, nu overal te koop.

word lid!
Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers voor € 29,95, plus een Jojoba Face Scrub van Malin+Goez ter waarde van maar liefst € 48,—. Dus waar wacht je nog op?

Tekst: Louis Bollee
Beeld: Henk Ros Artfotos