James Ivory was op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ toen hij het eindresultaat van de film Call Me By Your Name te zien kreeg. Hij schreef het script van de film op basis van een boek van André Aciman. Dat staat vol erotische passages, maar in de film is daar te weinig van terug te zien, vind Ivory.

Acteur Armie Hammer had eerder in interviews verteld dat hij voor de film uit de kleren ging. Maar volgens regisseur Luca Guadagnino hadden hij en zijn tegenspeler Timothée Chalamet in hun contracten laten opnemen dat er geen frontaal naakt in de film te zien zou zijn, dus geen piemels. En dat vindt James Ivory jammer.

Vrouwelijk naakt
“Het is zo Amerikaans”, zegt Ivory. “Niemand neemt eigenlijk aanstoot aan een naakte vrouw of is geshockeerd. Maar als het om mannen gaat, mag dat niet in beeld. We zouden ons eens moeten afvragen waarom dat zo is.”

Perzik
Een andere scène uit het boek heeft het wel gehaald, namelijk eentje waarin de hoofdrolspeler masturbeert met een perzik als hulpstuk. Dat leek de regisseur in eerste instantie nogal lastig en hij wist ook niet of het echt kon. Dus zat er maar een ding op: het zelf thuis proberen.

“Ik wilde het eigenlijk uit het script halen, want in de boek wordt het nogal omslachtig beschreven. Ik dacht dat het een metafoor was voor iets, niet iets wat mensen echt doen. Ik vroeg me af hoe je kunt masturberen met een perzik. Dus pakte ik er eentje en probeerde ik het. En ja, het werkt.”

Toen hij dit aan Timothée Chalamet vertelde, moest die iets bekennen. “Ik heb het ook geprobeerd en inderdaad: het kan.”

Film
Maar voor jullie nu massaal naar de fruitafdeling rennen eerst nog even de trailer van de film. Die – o, ja – gaat over professor Perlman. Hij brengt in 1983 de zomermaanden samen met zijn vrouw Annella en zeventienjarige zoon Elio door in Italië. De Amerikaanse doctoraatsstudent Oliver vergezelt het gezin tijdens hun vakantie. Je ziet het misschien al aankomen, Elio begint al snel gevoelens te krijgen voor de zelfverzekerde Amerikaanse Oliver. 

Hier de beelden: