Het Homomonument is jarig! 
Het kan je bijna niet ontgaan zijn: dit jaar bestaat het Homomonument 30 jaar. Dat wordt zaterdag in Paradiso gevierd met een enorm feest. DJ van het eerste uur Joost van Bellen komt draaien, maar ook de broertjes van Doppelgang en The G-Team. Eerder spraken wij al een aantal mensen die al jaren betrokken zijn bij het Homomonument.

14 oktober - Paradiso, Amsterdam

Foto: Janneke van der Linden

Groningse regenboogweek
Geen Coming-Outdag, maar een Coming-Outweek in Groningen! Er zijn de hele week al verschillende activiteiten om de diversiteit in Groningen te vieren. Op zaterdag is er een vrij toegankelijke filmavond voor iedereen onder de 30 jaar. Daar wordt de film I Am Michael vertoond, over Michael (James Franco), een homorechtenadvocaat die zijn vrienden en kennissen schokt als hij zegt geen homo meer te zijn. 

14 oktober - Kraneweg 33, Groningen

Feest in Tilburg
In de Tilburgse gaybar De Lollipop is het weer tijd voor Sinful Saturdays, een wekelijks gayfeest waar flink gedanst wordt. Hits uit de 90s, 00s en van nu.

14 oktober - De Lollipop, Tilburg

foto: Devasteclique.com

Dansen met Beyoncé, Cher en Kylie 
Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Danserette. Dit keer de diva-editie. In Akhnaton ga je alle bekende zangeressen voorbij horen komen. Dansen! 

14 oktober - Akhnaton, Amsterdam

Foto: Cyriel Jacobs

De Trut
Wie is er niet een keer geweest? De Trut is al decennia dé plek om te flirten en nieuwe mensen te leren kennen, terwijl je je laatste euro's opmaakt aan goedkope drankjes. Nog steeds iedere zondagavond een begrip in Amsterdam. Ben wel op tijd, de rij is nog onverminderd lang.

15 oktober - De Trut, Amsterdam 

Foto: Ruud van Zwet

KORTING: Voorproefje van Amsterdams nieuwste LGBT-club
Eind dit jaar opent in Amsterdam Zuid-Oost Club JACK, een nieuwe LGBT-friendly club van formaat. Tijdens Amsterdam Dance Event organiseert de club vast een gave showcase, om een voorproefje te geven van al het moois dat ons vanaf dit najaar te wachten staat. Via onze vrienden van Winq Magazine bezoek je deze exclusieve showcase met een lekkere korting. Via deze link koop je tickets voor slechts € 12,- i.p.v. € 17,50. Wees er snel bij, want op is op.

21 oktober - 14:00 t/m 21:00u - undergroundlocatie Vrijstaat XY (Amsterdam-Noord)

In verschillende steden vinden ook nog steeds Coming-Outdagactiviteiten plaats. Check hier wat er bij jou in de buurt te doen is. 

Coverbeeld: Janneke van der Linden