Jonathan is de oudste schildpad ter wereld. Hij woont op St. Helena, waar hij zich jarenlang een beetje eenzaam voelde. 

Op zijn dertigste verhuisde Jonathan naar St. Helena, waar hij cadeau werd gedaan aan de gouverneur van het eilandje in het Verenigd Koninkrijk zo’n 1.500 kilometer voor de kust van Zuid-Afrika.

Tot ongeveer zijn tachtigste had Jonathan een vrolijk leven op St. Helena. Tijdens de Boerenoorlog poseerde Jonathan gezellig met gevangenen. De rest van de tijd lag hij naar hartelust te zonnen op het gazon van de gouverneursvilla. Maar rond zijn tachtigste werd hij een beetje bokkig. Hij begon bankjes om te gooien en mensen lastig te vallen die cricket speelden. 

In 1991 introduceerden zijn baasjes een partner, Frederica genaamd. Die liet zich de avances van Jonathan lekker aanleunen. De twee houden van routine: iedere zondagochtend gaan ze zich te buiten aan elkaar in een heftige paarsessie, maar in al die jaren heeft dit nooit tot nageslacht geleid. 

Nu weten we waarom: Frederica blijkt Frederic te zijn. Hier kwamen dierenartsen achter toen Jonathans partner een ongemakje aan het schild had opgelopen. Bij nadere bestudering bleek het geen vrouwtje, maar een mannetje te zijn.

En zo is Jonathan op zijn oude dag plotseling gebombardeerd tot de Ian McKellen onder de schildpadden. Hopelijk leven Jonathan en Frederic nog lang en gelukkig.

Bron: Daily Mail