Het is voor het eerst dat twee mannen een relatie met elkaar hebben in een Star Trek-serie. Star Trek: Discovery is te zien via Netflix en bevat een verhaallijn waarin de acteurs Anthony Rapp en Wilson Cruz het leuk hebben met elkaar.

Niet alle Star Trek-fans kunnen het waarderen dat er ook in deze scifi-wereld homoseksualiteit voorkomt. Wilson Cruz heeft dit weekend een bericht gedeeld op Facebook waarin hij schrijft:

“Ik ga hier slechts een keer op reageren want ik heb geen zin om mijn tijd te spenderen aan discussies over dit onderwerp. Ik leg mijn focus op de liefde. Ik ben er niet om iedereen te plezieren, daarvoor zijn we hier niet. We zijn hier om te groeien.”

Hij vervolgt: “Star Trek is altijd een serie geweest die mensen uitdaagt om verder te kijken. Er is geen verschil tussen jou en mij. Ik ben gewoon een mens dat liefde geeft. Net als jij. Dat is alles. Natuurlijk kun je je tv uitzetten, maar dan hou je jezelf voor de gek. Lhbtq-mensen zullen niet zomaar verdwijnen als jij je kop in het zand steekt.”

Hij adviseert de haters om toch te blijven kijken. “Leer eens een les. Star Trek kan je de ogen openen. Stel je open voor andere dingen en je leven wordt een stuk gemakkelijker.”

Bron: PinkNews