In 1997 verkondigde Bill Clinton, toenmalig president van de Verenigde Staten, dat het vinden van een effectief vaccin tegen hiv topprioriteit werd van de Amerikaanse overheid. Vijf jaar geleden werd PrEP tot legaal middel verklaard om het risico op een hiv-infectie te verkleinen.

De gay community is ongelofelijk hard getroffen door de aidsepidemie en heeft nog dagelijks te maken met de stigma's die de ziekte op deze groep heeft gedrukt. Dit was de aanleiding voor queer filmmaker Matthew Puccini om The mess he made te schrijven en regisseren.

'Deze film vertelt over de worsteling met gay shame'

In de korte film zien we Jude, die een hiv-sneltest ondergaat in een winkelcentrum in een kleine Amerikaanse stad. 'Dit is een film over queer rituelen, over worstelen met gay shame en over een man die doodsbang is om alleen te eindigen, maar op zeker vlak ook vindt dat hij het verdient om alleen te zijn', aldus Puccini over zijn film. 

'Ik voel me bevoorrecht (en doodsbang) dat ik zoveel van mijn demonen mag tonen in dit werk. Het maken van deze film was persoonlijker, therapeutischer en gaf op creatief vlak veel meer voldoening dan ik ooit had kunnen bedenken.'

Wil je weten hoe en wanneer je je kunt laten testen op hiv? Alle informatie die je nodig hebt, vind je op laatjesneltesten.nl.