Met het onderzoek 'The Kids Are OK: It Is Discrimination Not Same-Sex Parents That Harms Children' willen de onderzoekers van de Medical Journal of Australia aantonen dat koppels van hetzelfde geslacht prima een kind kunnen opvoeden. Iets wat wij natuurlijk allang weten.

De Medical Journal of Australia is het tijdschrift van de Australian Medical Association, de vereniging voor artsen en medische studenten in Australië. Volgens de onderzoekers zijn niet de homoseksuele ouders, maar de mensen die negatief op hen reageren kwalijk voor kinderen. 

Stemmen over het huwelijk
De onderzoekers hopen dat het onderzoek een rol kan spelen bij de discussie over het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. In Australië vindt nog tot eind deze maand een peiling per post plaats over deze kwestie. 

'De negatieve en discriminerende reacties op het huwelijksdebat beschadigen de meest kwetsbare leden van onze gemeenschap: de kinderen', aldus professor Frank Oberklaid, die meewerkte aan het onderzoek.

Bron: Gaytimes / Coverbeeld: Still uit Modern Family