Joel Mireles zit op de Brazoswood High School in Clute, een plaats in de Amerikaanse staat Texas. Hij deed mee aan een wedstrijd om uitgeroepen te worden tot homecoming king, maar dacht geen schijn van kans te maken: meestal wint een atletisch type.

Toch hing hij zijn school vol posters en deelde hij donuts uit als onderdeel van zijn campagne. Tot zijn stomme verbazing won hij die ook nog, en ook tot verbazing van veel andere scholieren.

Het feit dat Joel gay is en daar openlijk voor uitkomt, trokken die andere jongeren niet. Ze plaatsten negatieve berichten op social media met de hashtag ‘notmyking’.

Een aantal scholieren ging zelfs zover dat ze een T-shirt lieten bedrukken met een kroon met een kruis erdoorheen en het woord ‘no’ eronder. Joel durfde zich intussen niet meer op school te vertonen. Hij at zijn lunch in een klaslokaal en zij moeder haalde hem op van school.

Toen bedacht hij iets om zijn haters te laten stoppen met pesten. Hij kocht het T-shirt zelf en trok het aan, om te laten zien dat hij maling heeft aan die haatscholieren. Een foto van Joel met het T-shirt ging online al snel overal rond.

De meerderheid reageerde uiterst positief, en daar is Joel blij mee. Overigens ontkent de school dat het T-shirt door een scholier is ontworpen….

Bron: Attitude